Câți bani cheltuie, în medie, turiștii străini care vin în România

Câți bani cheltuie, în medie, turiștii străini care vin în România
Publicat: 16/12/2019, 14:59

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 54,6% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, cheltuielile acestora însumând 5,48 miliarde de lei, echivalentul a 57,7% din total.

45,4% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (68,8%) și pentru vizita rudelor și prietenilor (8,7%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,7%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (91,9% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,1%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,8%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 45,6% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 32,5% cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 53,1% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 37,2% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 47,3% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 33,7% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 80,0% din numărul total de turiști, în timp ce 11,0%, au utilizat autoturisme proprii, 7,4% autocare și autobuze, iar 1,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete).

Exclusiv în trimestrul al treilea din 2019, numărul total de nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de circa 900.300 turiști străini, cheltuielile acestora însumând 2,33 miliarde lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 52,6% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2019, cheltuielile acestora reprezentând 54,9% din total.

47,4% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2019 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (71,4%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (7,9%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49,4%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (93,0% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 19,1%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 13,3%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 45,8% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 32,8% cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 53,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 35,2% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România, 46,5% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 33,0% și-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 79,6% din numărul total de turiști, în timp ce 11,1% au utilizat autoturisme proprii, 7,7% autocare și autobuze, iar 1,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
El este afaceristul român care s-a stins din viață în timp ce repara o mașină....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
CRISPR ar putea trata orbirea moștenită, arată datele preliminare
×